venkovský dům

Přízemní roubený omítaný dům na obdélném půdorysu, se sedlovou střechou pokrytou eternitovými šablonami. K obytné části přiléhá hospodářská část, se sedlovou střechou o menším sklonu střechy a s nižším hřebenem než u obytné části. Průčelí obrácené k silnici čtyřosé, ve třetí ose od nároží obdélný zvýšený vstup, s tesařským ostěním, nadpraží vlnkovitě vyřezávané, přístupný ze zápraží dvěma stupni. Zbylé osy okenní, okna obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, s orámováním, v líci stěny. Ze stěny v horní části vystupují ozdobně profilovaná zhlaví trámů. Okap předsazený s podbitím. Hospodářská část dřevěná se svisle kladenými prkny, s vjezdem s dvoukřídlými dřevěnými vraty a s obdélným vstupem. Štítové průčelí s jedním oknem u nároží k silnici, okno obdélné šestitabulkové s rovným nadpražím, s orámováním, v líci stěny. V horních nárožích křížení zhlaví trámů, zhlaví rovně seříznutá. Štít mírně předsazený s přesahem střechy, obložený svisle kladenými prkny. Dvorní průčelí se dvěma obdélnými šestitabulkovými okny s rovným nadpražím, v líci stěny. U nároží přiznané roubení. Hospodářská část obložena svisle kladenými prkny, s malým obdélným orámovaným okénkem. .