venkovský dům

Přízemní samostatně stojící roubené omítané stavení, na obdélném půdorysu, se sedlovou jednostranně polovalbovou střechou pokrytou eternitovými šablonami. Střecha s okapní orientací. Na obytnou část navazuje část hospodářská. Ohrazení do ulice tvořeno laťkovým plůtkem mezi kamennými štenýři. Uliční průčelí, v jižní části obytná část, od nároží dvě obdélná křížem členěná okna a u hospodářské části obdélný vstup v tesařské zárubni, s dřevěnými jednokřídlými dveřmi. V severní hospodářské části široký průjezd s dřevěnými dvoukřídlými vraty s dvířky. Ve zděné části obdélný vstup v tesařské zárubni s jednokřídlými dřevěnými dveřmi a malé obdélné okénko chlívku. Severní štít hladký zděný omítaný s malým přesahem střechy. Jižní průčelí nečleněné, v horních nárožích přesahy zhlaví trámů. Štít trojúhelný se svisle kladenými prkny s přesahem střechy, ukončený polovalbou. Dvorní průčelí s obdélnými okny s rovným nadpražím, se širokými dřevěnými dvoukřídlými vraty průjezdu.