venkovský dům

Přízemní roubená omítaná chalupa na kamenné podezdívce, postavená ve svahu pod cestou, na obdélném půdorysu, se sedlovou střechou pokrytou eternitovými šablonami. Chalupa navazuje ze severu na E 20. Ohrazení do ulice tvořeno laťkovým plůtkem. Uliční průčelí k E 20 s obdélným vstupem s dřevěnými jednokřídlými dveřmi. Vedle vstupu vpravo úzký pruh přiznaného roubení. Směrem k jižnímu nároží dvě obdélná čtyřtabulková okna s rovným nadpražím, v líci stěny. Z líce stěny vystupují rovně seříznutá zhlaví horních trámů roubení. Okap předsazený s podbitím. Štítové jižní průčelí se dvěma čtyřtabulkovými okny s rovným nadpražím, v líci zdiva. V horních nárožích přesahy rovně seříznutých zhlaví trámů, nesoucí trám vynášející štít. Štít obložen svisle kladenými prkny, s přesahem střechy, s obdélnými dvířky s venkovními závěsy. K dvornímu podélnému průčelí přistavěny hospodářské objekty s pultovou střechou klopenou do dvora. V jižním průčelí vjezd s dvoukřídlými dřevěnými vraty a obdélným čtyřtabulkovým oknem. Dvorní průčelí tvořeno novodobou přístavbou, se dvěma čtvercovými čtyřtabulkovými okny s rovným nadpražím, v líci zdiva. Vstup do přístavby přístupný přímým schodištěm podél obvodové zdi. Ve styku pultové střechy přístavby a pultu sedlové střechy chalupy tři malé obdélné vikýřky s pultovými stříškami.