venkovský dům

Přízemní roubená omítaná chalupa na kamenné podezdívce, postavená ve svahu pod cestou, na obdélném půdorysu. Z jižní stravy navazuje E 3. Střecha sedlová pokrytá eternitovými šablonami. Ohrazení do ulice tvořeno laťkovým plůtkem. Uliční průčelí, k E 3 obdélný vstup s rovným nadpražím a s dřevěnými jednokřídlými dveřmi. K nároží dvě obdélná dvojitá dvoukřídlá šestitabulková okna v líci. Ze stěny vystupují rovně seříznutá zhlaví trámů. Okap předsazený s podbitím. Štítové severovýchodní průčelí o dvou osách, s kamennou spárovanou podezdívkou, v ní obdélný vstup do sklípku, s rovným nadpražím a kamenným ostěním. Okna stejná jako v uličním průčelí. Z větší severozápadní části přiznané roubení. V horní části nároží křížení zhlaví trámů, v přiznaném roubení v horní části vysazená rovně seříznutá zhlaví trámů. Vysazená zhlaví nesou trám vynášející štít. Pod štítem zhlaví stropnic povalového stropu. Štít s přesahem střechy, s obdélnými dvířky, s větracími otvory, obložen svisle kladenými prkny. Dvorní průčelí u nároží s jedním obdélným šestitabulkovým oknem s rovným nadpražím. Většinu dvorního průčelí zaujímá v minulosti přistavěný hospodářský objekt. Zděná stavba z lomového kamene na obdélném půdorysu, s pultovou střechou krytou eternitovými šablonami klopenou do dvora. Vstup obdélný ze štítové zdi, vlastní štít se svisle kladenými prkny. V podélné zdi přístavby malé obdélné okno.