městský dům

Jednopatrový zděný rohový dům, se třemi okenními osami a dvěma osami loubí, se sedlovou střechou pokrytou bobrovkami. Fasáda do nám. Míru: Oblouky loubí s archivoltou a ve vrcholech s klenákem. Střední pilíř loubí válcový s patkou a hranolovou hlavicí, stejný pilíř zazděný ve zdi čp. 176. Přízemí ukončuje kordonová římsa. Okna v patře obdélná dvoukřídlá s poutcem, za lícem zdiva, s průběžnou podokenní římsou, orámovaná šambránami s lištou. Fasádu ukončuje profilovaná korunní římsa. Štít na nízké atice ukončené římsou, ve středu štítu otvor zakončený obloukem a s dřevěnou žaluziovou výplní. Po stranách otvoru pilastry a vyzdívky lemované lisénami. Nad zalamovanou profilovanou římsou štítu nástavek, ve vrcholu a nad pilastry koule. Loubí zakončeno rovným podhledem. V nárožní ose loubí dveřní otvor obchodu zakončený segmentem oblouku. Vstupní domovní dveře v ose loubí směrem k čp. 176 zakončeny segmentem oblouku a umístěny v záklenku ukončeném plackovou klenbou. Vstupní dveře dvoukřídlé dřevěné profilované s výplněmi. Fasáda do Fastrovy ul.: V přízemí dva široké okenní otvory zakončené segmentem oblouku výplně dvoukřídlé s poutcem, v patře tři obdélná šestitabulková okna za lícem. Fasáda ukončena vpravo úsekem hladké korunní římsy a na ní navazujícím navýšeným hladkým trojúhelným štítem s obdélným dvoukřídlým oknem za lícem zdiva. Do ulice dále pokračuje jednopatrové křídlo, se sedlovou střechou krytou pálenou krytinou. Přízemí s mělkou hladkou kvádrovou rustikou ukončenou bohatě profilovanou kordonovou římsou, v patře a přízemí osm os. V přízemí ve třetí ose směrem od náměstí obdélný vstup orámovaný hladkou šambránou, dveře za lícem zdiva. Okna obdélná dvoukřídlá s poutcem, za lícem zdiva, s podokenními římsami, orámovaná prostými šambránami. V patře okna obdélná dvojitá dvoukřídlá v líci zdiva, orámovaná hladkými šambránami, s obdélnými parapetními výplněmi a přímými nadokenními římsami. Patro ukončeno korunní římsou. Dvorní průčelí má v přízemí v pravé krajní ose široký vstup ukončený obloukem, s dvoukřídlými dřevěnými vraty s nadsvětlíkem. Ve střední ose zčásti zazděný obdélný okenní otvor. V patře čtyři obdélná dvoukřídlá okna s poutcem za lícem zdiva a vlevé krajní ose zazděný vstup na zrušenou pavláčku. V úrovni nad okny patra v pravé krajní ose obdélné dvojité dvoukřídlé okno v líci zdiva, náležící průchodu z domu na pavláčku uličního křídla. Uliční křídlo má v přízemí směrem od náměstí: obdélný vstup; obdélné dvoukřídlé dvojité okno v líci zdiva a s meziokenní mříží; vstup ukončený segmentem oblouku a dvě obdélná dvojitá dvoukřídlá okna v líci zdiva. V patře uzavřená dřevěná pavlač po celé délce křídla, na ocelových konzolách, s pásy oken. V závěru dvora dřevěná kolna. K Z straně domu přiléhá dvorek, dnes rozšířený zbouráním zástavby k Z.