městský dům

Dům stojí ve východní polovině délky jižní fronty náměstí. Dům má úzký a protáhlý obdélný půdorys s delší stranou ve směru S-J; 2 nadzemní podlaží. Přízemí dvoutraktové; v západním traktu mázhauz. Hřeben sedlové střechy kolmý k ulici; eternitové šablony; komín z režného cihelného zdiva. S fasáda – sokl není. Zděná korunní římsa profilovaná odsazeným maltovým fabionem; shora chráněná plechem. Omítky hladké a nečleněné; pouze malovaný kordonový pásek. Trojúhelný štít má čelo zalícované se stěnou a nahoře ukončené pod střešními plochami; zdivo pokrývá štuková omítka; obvod provází výraznější pás; v ose na výšku obdélné okno; zděné ostění na hraně zaoblené; parapetní římska. Do mázhauzu zhruba půlkruhově ukončený portál; ostění zděné s okosenou hranou; odrazníky; šambrána se zalamovaným vnějším obrysem. Do přízemí ústí na výšku obdélné okno se segmentovým záklenkem; omítnuté ostění se šambránou. V patře symetricky 2 na výšku obdélná okna; omítnuté ostění na hraně zaoblené; parapetní římsa. J fasáda (dvorní) – sokl není. V místě korunní římsy vysazená pultová stříška s eternitem. Omítky štukové a bez členění. Zděný trojúhelný štít má čelo zalícované se stěnou; nad krytinu nevystupuje; plocha obložená eternitovými šablonami; před čelo štítu přetažené mírně střešní plochy. V patře 2 na výšku obdélná okna; zděné ostění. Na J straně uzavírá dvůr hospodářský objekt (budova není KP).