sloup se sousoším Nejsvětější Trojice

Na Chodském náměstí, východně od areálu kostela sv. Jakuba Většího, naproti vyústění Dobrohostovy ulice do náměstí, stojí barokní pískovcový sloup se sousoším Nejsvětější Trojice. Celková výška cca 450 cm. Na podstavec tvořený třemi stupni nad trojúhelným půdorysem se segmentově vykrojenými stranami dosedá trojhranný podstavec v nárožích s hranoly. Na východní čelní straně podstavce oválné ploché zrcadlo s rytým majuskulním nápisem s chronogramem: / DEO / VN IET TRINO / SEMPITER NO / CVI / LAVSHONOR ET / GLORIASINE / FINE /. Podstavec ukončen ven vyloženou profilovanou deskovou římsou. Na podstavec dosedá hranolový sloupek ukončený ven vyloženou deskovou římsou profilovanou odsazeným vykrojením. V čelní stěně sloupku rytý rám s čtvrtkruhově vykrojenými rohy. V zrcadle rytý nápis: / Sie / Gelobtn / Ewigkeit / Heilige / Drei / Faltigkeit /, na stranách pak / Gott Vater / Gott Sohn / Gott Heiliger Geist /. Na podstavec dosedá soudečkově zvlněný postament a na něm sousoší Nejsvětější Trojice. Ve středu koule s holubicí a na stranách sedící postavy. Vlevo Kristus a Bůh Otec vpravo.