městský dům

Řadový dům situovaný zhruba uprostřed délky severní fronty ulice. Protáhlý obdélný půdorys s delší stranou ve směru S-J; severní část dispozice vznikla novodobou přístavbou přiloženou ke staršímu štítu; v jižní části dispozice 3 a v severní pak 2 nadzemní podlaží. Přízemí dvoutraktové; v západním užším traktu chodba. Hřeben sedlové střechy kolmý k ulici; drážkové tašky; 2 omítnuté komíny s předsazenou krycí deskou. J fasáda – sokl není. V úrovni korunní římsy pouze pásek provedený v hladké omítky. Omítky hrubé. Při nárožích hladké pásy propojené nad soklem a mezi 1. a 2. patrem. Trojúhelný štít nově vyzděný z cihel; čelo v patě neodsazené a nahoře ukončené v rovině krytiny; omítka zatím není; před čelo mírně přetažená krytina; v ose vysoký otvor se segmentovým záklenkem; ostění cihelné; po stranách malý čtvercový větrací průduch. V přízemí vlevo segmentem sklenutý vstup s hlubším zděným ostěním a hladkou paspartou; uprostřed ještě pravoúhlý vchod se shodně řešeným ostěním; vpravo na výšku lehce obdélné okno; zděné ostění provází hladká pasparta. V 1. patře nestejnoměrně 3 na výšku obdélná okna; zděné ostění s hladkou paspartou. Ve 2. patře rozmístěná stejně 3 shodná okna. Nová S fasáda (dvorní) – sokl ani římsa není. Trojúhelný štít vyzděný z tvárnic a zatím neomítnutý; čelo v patě neodsazené a nahoře ukončené pod krytinou; v ose na výšku lehce obdélné okno se zděným ostěním. V přízemí vlevo pravoúhlý vstup a vpravo široké obdélné okno. V patře vlevo na výšku obdélné okno a vpravo ležatě obdélné okno.U všech otvorů překlady ze železných nosníků. Původní S fasáda (dvorní) – pohledově se zatím uplatňuje, neboť stavební práce nejsou ještě dokončené. sokl lehce předsazený a hladce omítnutý. Římsa není. Štukové omítky postrádají členění. Trojúhelný štít má čelo v patě lehce odsazené a nahoře ukončené pod krytinou; cihelné zdivo hladce omítnuté; v ose na výšku obdélné okno (nově rozšířené). V přízemí vpravo vstup s vodorovným nadpražím; ostění zděné; vlevo 2 menší na výšku obdélná okna se zděným ostěním. V 1. patře vpravo nově vybouraný pravoúhlý vstup a vlevo 2 na výšku obdélná okna; ostění zděná. V fasáda – volná je pouze horní část. Místo korunní římsy zde přetažené krokve. Omítky hrubé a bez členění. Žádné otvory.