sýpka

Volně stojící zděný jednopatrový špýchar, naproti obytnému domu u brány, na obdélném půdorysu, s podélnou osou S-J se sedlovou střechou pokrytou bobrovkami. Štíty převýšené nad úroveň střechy a pokryté bobrovkami. Obytný dům a vstupní brána do dvora - zmodernizováno ve druhé pol. 20 stol. Severní štítové průčelí o dvou osách, členěné hladkým lisénovým rámcem v hrubé omítce. Otvory v přízemí a patře, obdélné podélné hladce orámované, v přízemí slepé. Ve štítu dva obdélné podélné hladce orámované větrací otvory a ve vrcholu půlkruhový orámovaný větrací otvor vytvořený paprsčitě vyskládanými cihlami. Východní průčelí obrácené k obytnému domu tříosé, členěné hladkým lisénovým rámcem v hrubé omítce. Ve střední ose přízemí obdélný vstup s kamenným ostěním, na jednom kamenném stupni. Otvory stejné jako v severním průčelí, v patře ve střední ose slepý otvor. Podélná průčelí ukončena profilovanou korunní římsou.