socha sv. Jana Nepomuckého

Jihovýchodně od bývalého zámku, při zámecké procházkové cestě (býv. alej), stojí socha sv. Jana Nepomuckého. Podstavec sochy mohutný, vyzděný ze smíšeného zdiva, nad obdélným podélným půdorysem. Podstavec původně členěn kvádrovou hrubou rustikou. Podstavec ukončuje do segmentu vypnutá kamenná mírně profilovaná římsa. V čelní stěně podstavce osazena pískovcová rokajová kartuše, s již značně setřelým reliéfem znázorňujícím světcovu smrt. Na kartuš dosedá alianční znak Mergů a Liebenbergů s oválnými znaky v boltcové kartušce. Ve vrcholu vzepjetí římsy nízký konkávně probraný soklík a na něm postava světce. Světec oděný v tradiční šat, do kleriky, rochety a přes ramena přehozené kožešinové šuby, pokleká na pravé koleno. Levá pokrčená ruka přidržuje krucifix za břevno pod korpusem. Pravá pokrčená ruka při spodní části podélného břevna drží biret. Prostovlasá hlava pootočena a nakloněna doleva, obličej s plnovousem, pohled obrácen ke korpusu. Okolo hlavy železný oblouk svatozáře s plechovými zlacenými hvězdičkami. Celková výška s podstavcem cca 400 cm, výška sochy bez soklíku 120 - 130 cm.