městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, o třech osách. Střecha sedlová pokrytá eternitovými šablonami, do ulice se štítovou orientací. V přízemí k čp. 78 vstupní otvor, na třech stupních, ukončený obloukem, orámovaný s archivoltou a ve vrcholu s hladkým klenákem. Dveře dvoukřídlé dřevěné, ve vrcholu oblouku prosklení s mřížemi, s esovitou zdobenou klikou, klíčovým štítkem s kyvným krytem a se svisle esovitými venkovními závěsy. Sklepní okénko s kamenným ostěním, ukončené segmentem oblouku. Okno v přízemí obdélné členěné křížem s rovným nadpražím, s nízkou parapetní výplní, podokenní římsou, orámované šambránou s lištou, ve vrcholu šambrány profilace a hladký klenák, nadokenní římsa přímá profilovaná. V úrovni parapetní římsy a nadpraží okna hladký pás přes celou šířku průčelí. Přízemí ukončeno kordonovou římsou. Okna v patře stejná jako okno v přízemí, navíc v parapetních výplních kapky. Stejně jako přízemí i patro členěno vodorovnými pásy v úrovni podokenních říms a nadpraží oken. Patro ukončuje korunní profilovaná římsa. Štít ve středu s otvorem ukončeným segmentem oblouku, orámovaným profilovanou šambránou ve vrcholu s hladkým klenákem a s plnou dřevěnou výplní. Na stranách otvoru pilastry s jednoduchými hlavicemi v zalomené římse štítu. Na stranách pilastrů mírně vykrojené vyzdívky, na koncích s hranolovými nízkými pilířky s římsovými hlavicemi, vyzdívky ve vrcholu hladce orámované. Závěr štítu na římse, obloukový ve vrcholu vzepjatý, hladce orámovaný. Ve dvorku nižší křídlo s obdélnými okny, s pultovou střechou pokrytou eternitovými šablonami, klopenou do dvorku. K čp. 78 omítnutá krátká ohradní zeď pokrytá plechem.