městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi okenními osami a dvěma osami loubí, se sedlovou střechou pokrytou eternitovými šablonami, do náměstí zděný štít. Oblouky loubí s orámovanými okraji. Střední pilíř loubí kamenný válcový s patkou a šikmo seříznutou hlavicí. K čp. 68 hranolový pilíř šikmo seříznutý. Přízemí ukončeno nízkou kordonovou římsou. V patře na okrajích fasády hladké lisény. Okna obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, s prostými podokenními římsami, orámovaná prostými šambránami. Patro ukončuje profilovaná korunní římsa. Štít na nízké atice ukončené římsou, přerušenou oknem. Okno šestitabulkové ukončené obloukem, orámované profilovanou šambránou, ve vrcholu oblouku s plnou dřevěnou výplní. Na stranách okna dva pilastry s římsovými hlavicemi, štít s hladce orámovanými vykrojenými vyzdívkami, ukončen segmentem oblouku orámovaným profilovanou římsou. Loubí zaklenuto plackami do pasů. V ose loubí k čp. 68 široký vstupní otvor ukončený segmentem oblouku. V ose loubí k čp. 70 široký okenní otvor ukončený segmentem oblouku. Dvorní průčelí hladké, v patře se třemi okenními otvory, okna obdélná s rovným nadpražím, křížem členěná. K čp. 70 okno s dodatečně vyzděným parapetem, původně zřejmě dveřní otvor pavlače. Střecha ukončená trojúhelným štítem, ve středu s otvorem ukončeným obloukem.