zvonice

Stavba čtvercového půdorysu s hlavními osami cca ve směru JZ-SV a JV-SZ; vstup umístěný na JZ; interiér rozdělený asi na 2 podlaží; v 1. patře zvonová stolice. Nízká stanová střecha má zvonovitě vlněné plochy a krytá měděným plechem; ve vrcholu na podstavci hrotnice s makovicí a křížem. Předsazený sokl hladce omítnutý. Korunní římsa zděná o deskovém základu; jednodušší štukový profil. Omítky fasád štukové. Výraznější kordonová římsa s maltovým profilem; shora oplechovaná; v úrovni přízemí v omítce rytí kvádrování; v patře průběžný soklík a od nároží posunuté pilastry s profilovanou patkou a toskánskými hlavicemi; nad hlavicemi průběžný podřímsový pás. V ose JZ stěny portál s vodorovným nadpražím; osazený hladkým žulovým ostěním; dřevěné dvoukřídlové dveře (novodobé); nad překladem vpadlina lemovaná profilovanou šambránou; pohledově má skoro půlkruhový tvar; boky kolmé a omítnuté; čelo vpadliny přímé. Shodné vpadliny (možná zrušená okna) i na ostatních stranách v úrovni přízemí. V patře na každé straně na výšku obdélné okno s půlkruhovým záklenkem; zděné ostění; v líci dřevěný rám se žaluziovými okenicemi (asi 2. polovina 20. století).