městský dům

Dům stojí stranou ulice, při severním okraji uličky, která navazuje na Lobkovicovu ulici. Obdélný půdorys s delší stranou ve směru V-Z; 2 nadzemní podlaží a sklepy. Přízemí třítraktové (ve směru delší osy); v užším středním traktu chodba. Sedlová střecha krytá taškami Bramac; 2 neomítnuté cihelné komíny. J fasáda – sokl předsazený s hrubší omítkou. Korunní římsa zděná s maltovým fabionem. Omítky hrubé. Zděná kordonová římsa profilovaná ve štuku a shora oplechovaná. V patře 4 hladké kvádrované lisény spojené pod římsou pásem. Do přízemí v ose pravoúhlý vstup se zděným ostěním; předložené kamenné schody; vlevo ještě jeden pravoúhlý vstup s cihelným ostěním; v pravé polovině 2 na výšku obdélná okna s omítnutým ostěním a parapetní římsou; v levé polovině menší tvarově shodné okno se zděným ostěním. V patře symetricky 5 na výšku obdélných oken; zděné ostění; hladká pasparta a parapetní římsa. Do sklepa vpravo čtvercový otvor se zděným ostěním. Pod korunní římsou 2 čtvercové větrací průduchy. Z fasáda – v rozsahu přízemí zakrytá přístavkem. Cihelné zdivo pokrývají zbytky jádrové omítky. Trojúhelný štít v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou; vyzděný z cihel a hladce omítnutý; v ploše asymetricky 2 malé čtvercové otvory. V 1. patře nejsou žádná okna. S fasáda (dvorní) – sokl není. Korunní římsa nahrazená přesahem krytiny. Omítky štukové a nečleněné. Uprostřed pravoúhlý vstup se zděným ostěním. V ploše 2 různě velká obdélná okna; omítnuté ostění. V fasáda – patrná pouze vrcholová partie cihelného a hladce omítnutého štítu.