pamětní kříž

Kamenný hranolový sokl, nahoře lehce rozšířen a půlkruhově zaoblen, nese litinový křížek. Sokl obílen, s 2 velkými, nahoře lomeně ukončenými výklenky, ve kterých byly dříve málo zřetelné malby na plechu, v horním sv. Jiří a pod ním sv. Barbora. Dnes nahoře malba Krista a pod ním P. Marie. Na soklu reliéf plného trojúhelníku, jehož hroty jsou ukončeny bambulkami. Původní kříž byl dole flankován 2 ozdobnými kovovými sloupky, mřížkou spojenými se svislým ramenem, na něm byla v polovině výšky připevněná obdélná tabulka, z křížení ramen vycházely diagonálně parsky, ramena kříže byla ukončena trojlistým rozšířením a po celé délce byla perforována klasovým motivem. Současný kříž je již jiný, nižší, neprolamovaný, s pozlacenoým Kristem a klečící a modlící se postavou P. Marie nebo Máří Magdalény, s trojlistem ukončenými rameny.