městský dům

Patrový zděný dům obdélného půdorysu s okapovou orientací, krytý polovalbovou střechou s eternit. šablonami, ve středu za hřebenem cihelný režný komín. Dům umístěn ve svahu, proto je zadní strana pouze přízemní. Místy viditelné lomové zdivo a cihelné záklenky, boční pravý štít dodatečně oplechovaný. Fasády hladce omítané, nečleněné, pouze průčelí člení horizontálně kordonová plochá římsa. Pod střechou vystupují z líce zhlaví vazných trámů, nesoucí bedněný podhled. Okna osazena v líci fasády, dvoukřídlá, dělená do šesti tabulek. Průčelí je pětiosé, ve středu přízemí obdélný vstup s asymetrickými dvoukřídlými dveřmi s nadsvětlíkem (kol. r. 1920) v cihelném omítnutém ostění, které nahradilo starší asi trámovou zárubeň. Boční fasády bez otvorů (vlevo) nebo s jedním oknem a okénkem do přízemí, pološtíty jsou svisle bedněné z prken. Zadní fasáda má ve střední ose vstup s prkennými dveřmi a vpravo vstup s kazetovými dveřmi a po straně okno. Pozemek zahrnuje malý dvůr na zadní straně domu, který je zčásti zastavěn mladším hospodářsko- skladovým objektem bez památkové hodnoty.