socha sv. Jana Nepomuckého

V centru obce při propustku potoka, na nízkém pískovcovém podstavci stojí pískovcová plastika sv. Jana Nepomuckého. Místy na plastice zachovány zbytky původní polychromie. Okolo nově zřízena čtvercová plocha sypaná štěrkem a ohraničená novodobým dřevěným plaňkovým plůtkem. Podstavec nízký hranolový, na stranách s volutovými rozvilinami v mělkém reliéfu, na průčelní straně protáhlý hladký čtyřlist. Na podstavci stojí postava stojícího světce s vyjádřeným kontrapostem a mírně esovitě prohnutou tělesnou osou, pravá noha nakročena. Oblečení v duchu tradiční ikonografie do kleriky, rochety a přes ramena přehozené dlouhé kožešinové šuby. Levá pokrčená ruka přidržuje za korpus diagonálně posazený krucifix. Pravá ruka volně spuštěná při těle dlaní přidržuje spodní konec podélného břevna. Hlava krytá biretem, mírně nakloněna doleva, obličej s plnovousem, bez výrazného mimického akcentu, pohled sklopen k zemi.