městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se čtyřmi okenními osami, se sedlovou střechou pokrytou eternitovými šablonami. Střecha do ulice se štítovou orientací. V přízemí ve střední ose průčelí vstupní otvor ukončený obloukem, s hladkým seříznutým ostěním. Ve vrcholu oblouku „85“. K čp. 84 vstupní otvor do obchodu s rovným nadpražím a obdélné okno s rovným nadpražím. K čp. 86 obdélné šestitabulkové okno s rovným nadpražím. V úrovni parapetů a nadpraží otvorů v přízemí vodorovný pás, mezi otvory v pásu vystouplá obdélná pole. Okna v patře obdélná šestitabulková s rovným nadpražím v líci zdiva. V patře stejný vodorovný pás v úrovni okenních otvorů jako v přízemí. Patro ukončeno korunní prostou římsou. Trojúhelný hladký široký štít na atice, po stranách s jednoduchými pilastry. Ve středu otvor ukončený obloukem, hladce orámovaný, s plnou dřevěnou výplní. Dvorní průčelí ve dvou třetinách k čp. 84 v rizalitu, v polopatře a patře s uzavřenou dřevěnou pavlačí. Pavlač s pásy oken a v patře krytá pultovou stříškou klopenou do dvora. Střecha ukončená hladkým štítem s okenním otvorem ukončeným segmentem oblouku. K čp. 86 v úrovni polopatra terasa, v patře dvě obdélná nečleněná okna s rovným nadpražím. Ve štítu obdélné okno s rovným nadpražím.