městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, o dvou osách. Střecha sedlová pokrytá esovkami, do ulice se štítovou orientací. V přízemí nízký omítnutý sokl. K čp. 157 vstupní otvor ukončený segmentem oblouku, orámovaný šambránou s lištou, ve vrcholu oblouku hladký klenák. Okno k čp. 155 obdélné šestitabulkové, orámované šambránou s lištou. Přízemí ukončeno hladkou plochou kordonovou římsou. Okna v patře obdélná šestitablková, orámovaná šambránami s lištou. Patro ukončeno korunní profilovanou římsou. Ve středu štítu šestitabulkové okno ukončené segmentem oblouku, orámované šambránou s lištou. Na stranách okna pilastry s jednoduchými hlavicemi v římse. Vyzdívky na stranách štítu, mírně vykrojené. Ve vrcholu štítu nástavek s vpadlinou ukončený segmentem oblouku s profilovanou římsou. Dvorní průčelí hladké, v přízemí obdélný vstup, vedle malé čtvercové okno. V patře k čp. 157 vstup ukončený segmentem oblouku a obdélné šestitabulkové okno. Ve štítu k čp. 155 obdélný dveřní otvor a k čp. 157 obdélné okno. V malém plnou hrubě omítanou zdí ohraničeném dvorku, podél hranice s čp. 155, patrové zděné krátké křídlo ze smíšeného zdiva, střecha plochá upravená jako terasa s atikou z keramických tvárnic. V přízemí k západu vstup ukončený segmentem oblouku, vedle malé obdélné okno, v patře dtto ale větší obdélný otvor dodatečně zazděný. V přízemí prostor zaklenutý plackami do pasů. Ohradní zeď krytá esovkami a bobrovkami ve spádu pultové stříšky.