městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi osami oken a dvěma osami loubí. Střecha sedlová krytá esovkami, do nám. s okapní orientací a zděným vikýřem. Oblouky loubí s archivoltou a ve vrcholech s klenákem. Pilíř loubí hranolový s náběžní profilovanou římsou. Nad pilířem štuková kartuš s domovním znakem, zlatou kotvou, orámováno lištou s uchy. Přízemí ukončuje kordonová římsa. Na okrajích fasády patra kanelované pilastry s hladkými hlavicemi přecházejícími v hladké kladí. Mezi okny hladké lisény. Okna obdélná dvoukřídlá s poutcem, za lícem zdiva, s podokenními římsami, obdélnými parapetními výplněmi a orámovaná šambránami s lištami. Patro ukončuje parapetní římsa. V náběhu střechy nad střední osou zděný vikýř, na stranách s krátkými atikami s profilovanou římsou ve vrcholu. Střed má na okrajích hladké pilastry nesoucí profilovanou římsu, na římse nízký nástavek a závěr štítu ve taru segmentu oblouku na stranách s konkávním vykrojením. Okno ve střední ose ukončené obloukem, dvoukřídlé s poutcem, za lícem zdiva, orámované profilovanou šambránou. Loubí zaklenuto plackami do pasů. V ose loubí k čp. 58 široký segmentem ukončený otvor. V ose loubí k čp. 60 obdélný vysoký dveřní otvor, vedle obdélné okno. V podélné ose loubí, v přechodu mezi čp. 59 a 60 lomený oblouk.