městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi osami oken a dvěma osami loubí, se sedlovou střechou do náměstí ukončenou štítem, pokrytou eternitovou šablonou. Oblouky loubí s orámovanými okraji s lištou. Střední pilíř loubí kamenný, válcový s patkou a s hlavicí po stranách seříznutou, nad ní římsa. Přízemí ukončuje kordonová římsa. Okna patra obdélná dvoukřídlá s poutcem, za lícem zdiva, s podokeními římsami, orámována šambránami po stranách tenkými a ve vrcholu okna širšími. Korunní římsa profilovaná. Nad korunní římsou vysoká atika na stranách s hladkými lisénkami a s kordonovou římskou, prolomená otvorem ukončeným obloukem, výplň plná dřevěná za lícem zdiva. Atika zakončena relativně nízkým trojúhelným štítkem orámovaným lištou. Loubí zaklenuto plackovými klenbami do pasů. K čp. 144 výkladec přes celou osu loubí, se vstupním otvorem obchodu. K čp. 146 vstupní otvor do chodby s rovným nadpražím. Fasáda do dvora hladká, střecha ukončená štítem. V přízemí obdélný vstup chodby, dveře novodobé jednokřídlé a velký okenní otvor ukončený segmentem oblouku. Polopatro s pavlačí podklenutou klenbou do traverz, s obdélným dveřním otvorem s jednokřídlými novodobými prosklenými dveřmi a dvěma novodobými obdélnými šestitabulkovými okny za lícem zdiva. V patře dvě novodobá trojdílná obdélná okna za lícem zdiva. V trojúhelném neodděleném štítu dva obdélné okenní otvory.