měšťanská střelnice

Jednopatrový samostatně stojící dům, orientovaný v ose V-Z, se sedlovou střechou pokrytou esovkami. Střecha na východní a západní straně ukončena valbami. Jižní průčelí o pěti osách se středním tříosým rizalitem. V přízemí rizalitu v jeho střední ose vstup s dveřmi zasahujícími do širokého půlkruhového okna. Na stranách vstupu po jednom okně, okna obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, v líci zdiva a s prostými podokenními římsami. V krajních osách průčelí po jednom okně, okna stejná jako v rizalitu. Přízemí ukončeno prostou kordonovou římsou. Patro rizalitu tvoří otevřená galerie s toskánskými sloupy. Mezi sokly sloupů železné empirové zábradlí. Zastropení galerie s rovným podhledem a kryto pultovou střechou. Ve střední ose vstupní otvor, dveře dvoukřídlé dřevěné, v horních dvou třetinách prosklené s členěním do čtyř tabulek. Na stranách vstupu po jednom okně, okna obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, v líci zdiva. V krajních osách průčelí patra po jednom okně, okna stejná jako v rizalitu, navíc s prostými podokenními římsami. Patro ukončeno profilovanou korunní římsou. Východní průčelí o dvou osách. K jižnímu průčelí dveřní otvor na dvou stupních a ve vpadlině. K severnímu průčelí slepé obdélné okno s rovným nadpražím. Přízemí ukončeno prostou kordonovou římsou. V patře dvě obdélná slepá okna s rovným nadpražím, s podokenními prostými římsami. Patro ukončeno profilovanou korunní římsou. Střecha ukončena valbou. Severní průčelí o pěti osách, v přízemí s hladkou pásovou bosáží. Široké krajní osy v mírném rizalitu. Ve střední ose průčelí vstupní otvor s rovným nadpražím, dveře dvoukřídlé zdobené vertikálními kosočtverci, s venkovními závěsy a krabicovým zámkem. Vstup hladce orámovaný. Na stranách vstupu po jednom okně, okna obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, v líci zdiva, s prostými podokenními a nadokenními římsami. Okna v krajních rizalitech obdélná sdružená, střední okno šestitabulkové na stranách po jednom přidruženém tříabulkovém křídle, okna v líci zdiva, s prostými podokenními a nadokenními římsami. Přízemí ukončeno prostou kordonovou římsou zalomenou v rizalitech. V patře ve střední ose balkón nesený dvěma konzolami s esovitou volutou, s rozvilinami a vespodu s akantovým listem. Balkon s původním litinovým zábradlím. Balkónové dveře dvoukřídlé, v horních dvou třetinách prosklené členěné do šesti tabulek. Okna v patře stejná jako v přízemí, navíc s profilovanými nadokenními římsami nesenými hladkými konzolkami s rozetami. Patro ukončeno profilovanou korunní římsou. Západní průčelí o dvou okenních osách. V přízemí okno k severnímu průčelí obdélné šestitabulkové s rovným nadpražím, v líci zdiva, s podokenní prostou římsou. K jižnímu průčelí slepé okno s rovným nadpražím, s prostou podokenní římsou. Přízemí ukončeno prostou kordonovou římsou. Patro stejné jako přízemí, ukončeno korunní profilovanou římsou. Střecha ukončena valbou.