městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi osami oken a jednou osou loubí, se sedlovou střechou, do náměstí zakončenou štítem. Oblouk loubí rámovaný plochou lištou, ve vrcholu s plochým klenákem. Přízemí ukončeno jednoduchou kordonovou římsou. Na stranách fasády z přízemí až do patra procházející bosované lisény. V patře lisénový rám. Okna obdélná dvoukřídlá šestitabulková, za lícem zdiva, s podokenními římsami, orámovaná šambránami s lištou a v nadpraží s plochými štukovými klenáky. V parapetních výplních obdélné vpadliny. Fasádu patra ukončuje profilovaná korunní římsa. Na nízké atice orámovaný štít zakončený oslím hřbetem. Ve štítu okenní otvor s nadpražím ve tvaru oslího hřbetu, okno členěno do osmi tabulek, za lícem zdiva. Nad štítovým oknem štuková girlanda. Loubí zaklenuto plochou křížovou klenbou. Ve střední ose loubí okenní otvor, po jeho stranách dva vstupní otvory, vstupy i okenní otvor zakončeny jedním segmentem oblouku. Fasáda do dvora hruběji omítaná místy s nárožními hladkými pásy. V přízemí vstupní otvor chodby zakončený obloukem, stíněný pultovou stříškou pokrytou esovkou. Podél zdi u vstupu dřevěný přístřešek s pultovou střechou. Z plochy fasády směrem do dvora vystupuje křídlo do výšky prvního patra, s plochou střechou-terasou. Vstup na terasu obdélný. Okna do dvora obdélná, výplně novodobé za lícem zdiva, nečleněné či trojdílné. V patře křídla, na západní straně, obdélné dvojité dvoukřídlé šestitabulkové okno v líci. Fasáda ukončena trojúhelným hladkým štítem na nízké atice, ve vrcholu se dvěma větracími kruhovými otvory. Ve dvoře dvě dřevěné kolny na půdorysu „L“ s pultovými střechami krytými esovkami.