hradiště Na zámku

Návrší, na kterém bylo hradiště vybudováno, spadá na stranu k obci (na J a Z) skalnatými boky. Jeho S a V strany se sklánějí pozvolněji, V svah je velmi mírný. Na V a SV straně je hradiště chráněno valem, dosahujícím z vnější strany výšky 4-6 m, z vnitřní strany kolem 1 m. Před valem obíhal příkop, dnes velmi mělký. Celková délka tohoto opevnění dosahuje téměř 200 m. Na S straně je val přerušen cestou, dál k Z pak přechází do terénní hrany. J část plochy hradiště je pokryta mladým smíšeným lesem a křovinami a je z toho důvodu nepřehledná. JZ část s vzrostlým lesem se sklání k Z. Přehledná je zejména S část hradiště s vzrostlým lesem. V roce 1975 byl výzkumem zkoumán příkop, čelní stěna valu, jeho koruna a část vnitřní plochy za valem.