městský dům

Stojí blíže středu jižní fronty náměstí. Půdorys úzký obdélný; delší strana ve směru S-J; 2 nadzemní podlaží a sklepy; v zadní části dispozice 3 podlaží; u jižního průčelí ve 2. patře balkón. Přízemí má dvoutraktové uspořádání; ve východním traktu mázhauz. Sedlová střecha má hřeben kolmý k ulici; tašky bobrovky. S fasáda – sokl mírně předsazený a hladce omítnutý. Zděná korunní římsa se složitým štukovým profilem; shora chráněná bobrovkami. Omítky štukové. Kordonová římsa s bohatší profilací; zakrytá plechem. Trojúhelný štít má při patách obdélné a lehce předsazené pilířky; čelo zalícované se stěnou a nahoře ukončené pod krytinou; zdivo pokrývá hladká omítka; ramena provází profilovaný pásek; v ose na výšku obdélné okno; zděné ostění s paspartou; nad malý čtvercový větrací otvor s omítnutým ostěním. V přízemí širší vstup se segmentovým záklenkem; zděné ostění s plochou šambránou; po pravé straně na výšku obdélné okno; omítnuté ostění provází plochá šambrána. V patře symetricky 2 na výšku obdélná okna; zděné ostění s paspartou. Do sklepa ležatě obdélný větrací otvor se zděným ostěním. J fasáda (dvorní) – omítky hrubé a nečleněné. Štít trojúhelný ze svisle překládaných prken; v ose na výšku obdélné okno; před čelo štítu více přetažené střešní plochy. V 1. patře na výšku obdélné okno se zděným ostěním. Ve 2. patře pravoúhlý vstup a 2 na výšku obdélná okna; zděné ostění. Balkón nesený železnými I nosníky.