kaple sv. Maří Magdalény

Na návsi, západně od rybníka, volně stojící zděná omítaná centrální kaple nad půdorysem pravidelného šestiúhelníka. Střecha stanová pokrytá esovkami, ve vrcholu s šestibokou zvoničkou zakončenou cibulovou bání s makovicí a křížem, kryto plechem. Zvonička otevřena otvory ukončenými odsazeným segmentem oblouku. Průčelí s hladkým mírně předstupujícím soklem, v nárožích s hladkými lisénami, plochy stěn hruběji omítané. V západním průčelí obdélný hladce orámovaný vstup s kamenným hladkým ostěním. Dveře dřevěné dvoukřídlé profilované, v horní třetině prosklené, za lícem zdiva. Nad vstupem slepé hladce orámované okno ukončené segmentem oblouku. Ostatní stěny kaple ve středních osách s hladce orámovanými okny ukončenými segmentem oblouku, některá slepá. Jinak výplně za lícem zdiva chráněné mříží. Těleso stavby obíhá profilovaná korunní římsa.