městský dům

Jednopatrový zděný omítaný dům, o čtyřech osách, na obdélném půdorysu, v západní frontě Plzeňské třídy. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami, s okapní orientací do ulice a sevřená dvěma požárními štíty. Průčelí do ulice členěno nárožními rizality, o jedné ose. V přízemí nároží rizalitů mělce hladce kvádrovaná. V krajních osách přízemí po jednom segmentem ukončeném vstupu, s novodobými jednokřídlými dřevěnými zčásti prosklenými dveřmi za lícem zdiva. Ve dvou středních osách proraženy velké otvory ukončené nízkým segmentem, s nečleněnými pevnými výplněmi za lícem zdiva. Přízemí ukončeno profilovanou kordonovou římsou. V patře v nárožích lisény s vpadlou plochou ukončenou dvěma odsazenými obloučky vedle sebe. Okna v patře obdélná novodobá jednokřídlá členěná pásky do šesti tabulek, za lícem zdiva, s obdélnými parapetními výplněmi s hladkými ondřejskými kříži, orámovaná hladkými šambránami s drobnými uchy a mírně segmentově vzedmutým nadpražím. Patro ukončeno profilovanou korunní římsou. Jižní průčelí do úzké proluky nečleněné, bez otvorů. Severní průčelí obrácené k vjezdu sousedního domu se zbytky omítky, v přízemí mimo střední osu s jedním obdélným poškozeným dvojitým dvoukřídlým osmitabulkovým oknem v líci zdiva. V patře na ním obdélné novodobé jednokřídlé nečleněné okno za lícem zdiva. Štít trojúhelný neoddělený od průčelí.