městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi okenními osami, se sedlovou stšechou pokrytou eternitovými šablonami, do ulice se štítovou orientací. V přízemí k čp. 90 tence hladce orámovaný vjezd s rovným nadpražím, vrata dřevěná dvoukřídlá. K čp. 92 vstupní otvor ukončený segmentem oblouku, hladce tence orámovaný, dveře dvoukřídlé dřevěné s profilovanými výplněmi, v segmentu nadsvětlík. Přízemí ukončeno profilovanou kordonovou římsou pokrytou prejzy. Patro na stranách průčelí s hladkými lisénami, vykrojenými u kordonové a korunní římsy. Okna v patře obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, v líci zdiva, s průběžnou podokenní římsou, orámovaná profilovanými šambránami. Okno ve střední ose s větrací úpravou tabulky. Patro ukončuje profilovaná korunní římsa krytá prejzy. Štít ve středu s edikulovým motivem. Otvor hladce orámovaný ukončený segmentem oblouku, s dvoukřídlými dřevěnými dveřmi v líci zdiva, v dolní třetině plné v horních dvou třetinách prosklené. Štít na krajích s nízkými pilířky, křídla přímo stoupající. Závěr štítu na římse, nízký trojúhelný orámovaný profilovanou římsou. Dvorní průčelí k čp. 90 s přízemním zděným křídlem, částečně terasa zbytek krytý pultovou střechou. Otvory v křídle obdélné s rovným nadpražím. K čp. 92 obloukem ukončený záklenek s výstupním otvorem ukončeným obloukem. V polopatře dvě obdélná trojdílná okna s rovným nadpražím a vstup na terasu. V patře balkon s dřevěným zábradlím, dvě obdélná okna s rovným nadpražím, k čp. 90 vstupní otvor na balkon. Štít trojúhelný, s přesahem střechy se šikmo kladenými prkny ve středu s trojlaločným malým otvorem. Zeď v závěru dvora omítnutá, pokrytá prejzy, s kamenným sedlovým portálkem s okosením a profilací.