městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi okenními osami a se dvěma osami loubí, se sedlovou střechou krytou eternitovou šablonou. Střecha do nám. ukončena štítem. Oblouky loubí s archivoltou. Pilíř loubí hranolový s náběžní římsou. Přízemí ukončuje kordonová římsa. Okna obdélná šestitabulková za lícem zdiva, s nízkými podokenními římsami, rámovaná šambránami s profilovanými lištami. Fasádu ukončuje korunní profilovaná římsa krytá prejzy. Hladký vykrajovaný štít orámovaný profilovanou lištou, ukončený trojlaločnou vlnitou linií ve vrcholu s čučkem. Plocha štítu prolomena otvorem, orámovaným šambránou s lištami, zakončený obloukem s odsazením a s dřevěnou plnou výplní. Loubí zaklenuto plackami. K čp. 143 prostorný dveřní otvor zakončený segmentem oblouku, k čp. 145 dveřní otvor do chodby zakončený segmentem oblouku. Mezi dveřními otvory obdélné okno zakončené segmentem oblouku. Fasáda do dvora hladká, ukončená štítem. V přízemí dveřní otvor s rovným nadpražím a obdélné okno s rovným nadpražím. V polopatře dvě obdélná novodobá trojdílná okna, v patře jedno okno dvoukřídlé a jedno trojdílné, všechna za lícem. Zdi dvora kryté pálenou taškou bobrovkou. Ve dvoře zčásti zděná, zčásti dřevěná kolna s pultovou střechou.