pamětní kříž

Hladký hranolový podstavec, ukončený římsou, nese vysoký kónický nástavec, v polovině výšky členěný římsou, která na čelní straně vybíhá do segmentového štítu. Ten ukončuje římsa, na níž spočívá masivní krycí deska, do které je zapuštěn litinový kříž. Na podstavci je rytý nápis: “Gewidmet zur Ehren Gottes von Georg und Anna Ruscha No 5.-1860.” Vespodní polovině nástavce je na čelní straně v mělké nice reliéf Piety, nad jejíž hlavou jsou postavy letících andělů s božím hrobem. Po pravé straně je postava bičovaného Krista, po levé setřelá postava P. Marie (?). V horní části nástavce jsou zobrazeny nástroje Kristova umučení, na čelní straně monstrance s adorujícími anděly. Část reliéfů je setřelá. Do horní krycí desky zasazena kovová lucerna v podobě srdce.