městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi okenními osami, se sedlovou střechou pokrytou esovkami. Střecha do ulice se štítovou orientací. V přízemí k čp. 79 vstup na dvou stupních, dveře dřevěné dvoukřídlé, ve spodní třetině s výplní v horních dvou třetinách prosklené, s nadsvětlíkem. Dvě okna v přízemí obdélná dvojitá dvoukřídlá šestitabulková s rovným nadpražím. Otvory přízemí s orámováním v nátěru fasády. Přízemí ukončuje profilovaná kordonová římsa. Okna v patře stejného typu jako v přízemí, navíc s podokenními římsami a orámovaná profilovanými šambránami. Patro ukončuje profilovaná korunní římsa. Štít ve středu se širokým otvorem ukončeným segmentem oblouku, orámovaným hladkou šambránou, s dřevěnou žaluziovou výplní. Střed štítu na stranách otvoru s lisénami, křídla na stranách hladká trojúhelná na okrajích s hranolovými pilířky s jednoduchými hlavicemi. Závěr šítu nízký trojúhelný, orámovaný profilovanou římsou, ve středu s „LP 78“. Dvorní průčelí hladké do malého dvorku se dvěma osami oken. Výstup z chodby v krátkém patrovém křídle dveřním otvorem s rovným nadpražím stíněným markýzou. Nad dveřním otvorem obdélné čtyřtabulkové pevné okno v líci zdiva, v horní polovině s větrací úpravou tabulky. Dále v patře i přízemí křídla dvě malá obdélná okénka s rovným nadpražím. V přízemí dvorního průčelí ve střední ose obdélné dvojité dvoukřídlé šestitabulkové okno v líci zdiva, s rovným nadpražím, horní tabulka s větrací úpravou, s parapetem v úrovni terénu dvora, okno hladce orámované. V patře dvě obdélná dvojitá dvoukřídlá okna osmitabulková s rovným nadpražím, hladce orámovaná. Štít hladký trojúhelný s obdélným úzkým oknem s rovným nadpražím.