sýpka

Třípatrový hrubě omítaný špýchar vyzděný ze smíšeného zdiva, na obdélném půdorysu podélnou osou orientovaný ve směru V-Z, s dolním patrem zapuštěným do země. Navazuje přímo na obytné stavení, je stejně široký, ale vyšší. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami. Jižní průčelí do dvora o dvou osách, s hladkými nárožními lisénami v hrubé omítce. Vstup při západním nároží obdélný, přístupný schodištěm podél obvodové zdi. V pravé ose obdélný podélný okenní otvor, v záklenku ukončeném segmentem oblouku, záklenek hladce orámovaný. Pod oknem čtvercový větrací otvor spodního podlaží. V patře okna obdélná podélná, v záklencích ukončených segmentem oblouku, záklenky hladce orámované. Průčelí ukončeno korunní římsou podloženou hladkým pásem v hrubé omítce, římsa cihelná s poškozeným omítkovým profilem (fabion?). Východní štítové průčelí nečleněné s podélnými obdélnými větracími otvory. Štít trojúhelný vyzděný z cihel, s malými větracími otvory. Ke štítovému průčelí přistavěná otevřená trámová konstrukce s pultovou střechou.