městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, samostatně oddělen od čp. 66, se třemi osami oken a třemi osami loubí přes šířku domů čp. 65 a čp. 66. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami, do náměstí Míru s okapní orientací a zděným vikýřem. Oblouky loubí orámovány hladkým bosováním. Pilíř loubí kamenný válcový s mírně seříznutou hlavicí. Přízemí ukončeno kordonovou římsou. Patro členěno bosovanými lisénami. Okna obdélná s rovným nadpražím, křížem členěná, v líci zdiva, s obdélnými parapetními výplněmi s vpadlinou, s nízkými podokenními římsami, orámovaná úzkými šambránami s lištou. Patro ukončeno korunní profilovanou římsou. Vikýř zděný hladce pásově bosovaný. Okno vikýře ukončené obloukem s klenákem v bosáži, se dvěma křídly členěnými do šesti tabulek, ve vrcholu oblouku s plnou dřevěnou výplní, v líci zdiva. Vikýř uzavírá trojúhelný orámovaný štítek. Loubí zaklenuto valenou klenbou s lunetami. K čp. 64 vstupní otvor obchodu s rovným nadpražím na stranách s okny s rovným nadpražím. K čp. 66 vstupní otvor ukončený segmentem oblouku.