sloup se sochou Korunování Panny Marie

Sloup se sousoším Korunování Panny Marie situován při otupeném nároží domu čp. 91, v nároží ulic Vranovské a Mariánské. Sloup se sousoším umístěn na nízké podezdívce z režného kamenného zdiva. Podstavec sloupu hranolový, s předstupující patkou ukončenou segmentovým vykrojením. V čelní stěně tesaná obdélná lišta s čtvrtkruhově vykrojenými rohy. V zrcadle tesaný majuskulní nápis: / F. T. / F. M. M. / M. L. M. / 1736 /. Podstavec ukončen profilovanou ven vyloženou deskovou římsou. Na podstavec dosedá válcový sloup s entanzí v dříku, na jednoduché patce tvořené oblounem na desce čtvercového půdorysu a ukončen prostou deskou čtvercového půdorysu, podloženou oblounem. Na desku dosedá nízký hranolový postament a na něm osazena drobná plastika Korunování Panny Marie. Ve středu sousoší klečící Panna Marie, na stranách stojící postavy Boha Otce vpravo a Krista vlevo, kteří přidržují nad hlavou Panny Marie korunu. Ve vrcholu sousoší holubice, symbol Ducha Svatého.