sýpka

Patrový samostatně stojící, zděný omítaný špýchar, na obdélném půdorysu, při vjezdu do dvora naproti novodobému obytnému domu. Střecha sedlová krytá eternitovými šablonami, se štítovou orientací k silnici. Průčelí k silnici na vysokém neomítaném soklu z lomového zdiva, členěno hladkým lisénovým rámcem v hrubé omítce. V přízemí a patře dvě orámovaná obdélná podélná okénka. Štíty zděné trojúhelné, převýšené nad úroveň střechy pokryté bobrovkami. Ve štítu dvě obdélná podélná hladce orámovaná okénka a ve vrcholu půlkruhový, z cihel paprsčitě vyskládaný, větrací otvor. Průčelí obrácené k obytnému domu, s podezdívkou z neomítaného lomového kamene, členěno hladkým lisénovým rámcem v hrubé omítce. Ve střední ose na dvou kamenných stupních vstup, s kamenným ostěním a železnými jednokřídlými dveřmi. Nad dveřmi v hrubé omítce obdélný hladký pás na šířku vstupu, zřejmě pro nápis. Po stranách vstupu dvě obdélná podélná okna, hladce orámovaná. V patře tři stejná okna, okno ve střední ose slepé. Průčelí ukončuje profilovaná korunní římsa.