venkovský dům

Přízemní samostatně stojící chalupa, na obdélném půdorysu, podélnou osou orientována ve směru V-Z. Původně roubená z kuláčů, dnes zděná omítaná. Střecha sedlová jednostranně polovalbová pokrytá šablonami. Střecha se štítovou orientací do návsi. Západní štítové průčelí o dvou osách, okna obdélná šestitabulková v líci zdiva. Mírně předsazený štít podporován u nároží dřevěnými sloupky. Štít ve střední části se svisle kladenými prkny a z boků složenými do klasu, spáry kryté lištami. Ve štítu tři větrací otvory. Podélné jižní průčelí, u nároží do návsi s jedním obdélným šestitabulkovým oknem, dále vstup do síně krytý moderní přistavenou verandou. Východní štítové průčelí novodobě upraveno, hrubě omítáno, s novodobým obdélným trojdílným oknem, hladce orámovaným. Trojúhelný zděný štít vespodu s kordonovým hladkým pásem. Ve štítu jedno obdélné dvoukřídlé okno nečleněné do tabulek, hladce orámované. U severního nároží novější zděná přístavba, na obdélném půdorysu, s pultovou střechou klopenou ze dvora. Severní podélné průčelí novodobě upravené hrubě omítané, s jedním obdélným dvoukřídlým oknem nečleněným do tabulek, a s jedním úzkým obdélným okenním otvorem. Otvory hladce orámované. Do návsi předzahrádka s laťkovým plotem, s vrátky mezi dvěma kamennými štenýři. Polygonální dřevěná besídka se stanovou střechou zbořena. Stávala vpravo od vrátek do předzahrádky.