městský dům

Jednopatrový zděný rohový dům, do nám. Míru s pěti okenními osami a třemi osami loubí, do ul. Fastrovy se čtyřmi okenními osami. Sedlová střecha do náměstí s okapní orientací a k čp. 145 nároží, pokrytá do náměstí pálenou krytinou bobrovkou, zbytek eternitová šablona. Fasáda do náměstí-Oblouky loubí s orámovanými okraji s lištou. Osa loubí k čp. 147 o širokém rozpětí překlenuje ul. Fastrovu. Pilíře loubí hranolové s náběžními římsami. Přízemí ukončuje plochá kordonová římsa. Okna obdélná šestitabulková, za lícem zdiva, s podokenními římsami, orámovaná šambránami s profilovanými lištami. Fasádu ukončuje korunní profilovaná římsa. Přibližně nad střední okenní osou zděný vikýř. Ve středu ve tvaru edikulovém, s otvorem ukončeným obloukem-výplň prosklená dvoukřídlá s poutcem, ve vrcholech pilastrů čabraky, po stranách vyzdívky orámovány lisénami. Vikýř ukončen trojúhelným štítkem s římsou. Loubí zaklenuto plackovou klenbou do pasů. V osách loubí krámský výkladec se dvěma vstupy. Fasáda do Fastrovy ul.-V přízemí dva obdélné dveřní otvory v krajních osách a mezi nimi dvě obdélná okna. Okno vlevo obdélné členěné do čtyř tabulek, v líci zdiva. V polopatře čtyři okenní osy, okna obdélná, šestitabulková za lícem zdiva, v patře čtyři okna stejného typu. Dvůr tvoří terasa čp. 154 Fastrova ul. Dvorní průčelí hladké, ukončené dřevěným štítem s dvířky. K čp. 145 jedno obdélné šestitabulkové okno s rovným nadpražím.