městský dům

Jednopatrová nárožní budova krytá mansardovou střechou, orientace kolmo k náměstí. Přízemí čtyřosé, v pravé ose prostý obdélný vstup. Okna v přízemí dvojkřídlá, dvojitá, členěná do 6 tabulek, orámována plochými stuhovými šambránami. Patro trojosé, kolem oken bohaté štukové ornamnety s ústředním motivem barokních mušlí. Mezi 1. a 2. osou zleva umístěny sluneční hodiny, jejich dnešní malba je z let 2000-2002. Okna, dveře i vrata z 90. let 20. století. Provedena půdní vestavba, zachován krov a doplněny vikýře. K S straně domu přiléhá přízemní přístavba s pultovou střechou z 1. poloviny 90. let 20. století. V místech původního vstupu a jednoho okna v úrovni 1. NP na J sraně zřízen vjezd do průjezdu, do jehož plochy byla vložena recepce hotelu. Dům byl v 18. století postaven na V zdi zámeckého příkopu. Při hloubení suterénu pod přístavbou za domem nalezena masivní zeď s eskarpou - původní V stěnu příkopu mezi zámkem a náměstím (dnes v hmotě domu). Příkop byl na počátku 18. století asi zúžen a na jeho okraji vystavěn dům. Část zdi viditelná v domě, eskarpa odsekána.