městský dům

Dům stojí ve východní části severní fronty ulice. Půdorys lehce obdélný s delší stranou ve směru hloubky parcely; 2 nadzemní podlaží. V jižní části přízemí 2 trakty – užší východní trakt zaujímá chodba; v severní části pak 3 trakty – ve středním chodba; v místě zalomení chodby schodiště do patra. V patře u schodiště pravoúhle zalomená chodba se vstupy do jednotlivých pokojů; z chodby vede schodiště do půdy. U západní části dvorní fasády cca pravoúhle zalomený pavlač se záchodem na severním konci. Hřeben sedlové střechy kolmý k ulici; eternitové šablony; jeden cihelný komín. J fasáda – sokl lehce předsazený a hladce omítnutý. Korunní římsa zděná se štukovým bohatším profilem; shora krytá bobrovkami. Omítky štukové; při nárožích ploché lisény. Trojúhelný štít má čelo zalícované se stěnou a nahoře ukončené pod krytinou; zdivo hladce omítnuté; uprostřed pravoúhlý vstupní otvor s prkennou zárubní (starší dřevěné dveře s rozvilinovými závěsy); po stranách cca čtvercové okénko s prkenným deštěným rámem; v horní partii vedle sebe ještě 2 menší lehce obdélná okénka; před štít přetažené mírně střešní plochy obložené na čele eternitem. Vpravo v přízemí obdélný vstup; zděné ostění s plochou šambránou; po levé straně 2 na výšku obdélná okna s cihelným ostěním. V patře symetricky 3 shodná okna. S fasáda – sokl ani římsa není. Hladké omítky postrádají členění. Ve zdivu místy vidět cihly a lomový kámen. Trojúhelný štít v patě lehce odsazený a nahoře ukončený pod krytinou; čelo obložené asfaltovou lepenkou a prkny; asymetricky umístěné na výšku obdélné okénko; před štít mírně přetažená krytina s eternitovým obložením čela. V přízemí blíže středu pravoúhlý vstup s ocelovou zárubní; po stranách po jednom na výšku obdélném okně s cihelným ostěním. V patře v levé polovině na výšku obdélné okno; zděné ostění. Pavlač krytá pultovou stříškou s bobrovkami. Podlahu v patře nesou dřevěné trámy; podhled prkenný. Stěny v patře prkenné s obdélnými okny. Severní část se záchodem zděná z cihel a hladce omítnutá; zde v přízemí na jihu pravoúhlý vstup s trámkovou zárubní a na východě v přízemí a patře malé čtvercové okno. U jižního štítu provedená nová přizdívka z bílých tvárnic. Krov hambalkový dvouetážový se stojatými stolice. Konstrukce nově opravená s dodatečně vloženými krokvemi; většina původních prvků vyměněná. Autentické části krovu z tesaného dřeva; hambalky byly plátované s krokvemi.