městský dům

Dům se nachází na východním konci jižní fronty náměstí. Plocha dvora v jižním dílu parcely zastavěná novodobým přístavkem. Dům má lichoběžný půdorys; 2 nadzemní podlaží a sklepy; podkroví upravené k bydlení. Hřeben sedlové střechy rovnoběžný s ulicí; na východní straně polovalba; tašky esovky; 2 komíny z režného cihelného zdiva; do náměstí 2 valbové vikýře; krytina stejná; boční stěny mají omítnuté; v čele ležatě obdélné okénko. S fasáda – sokl značí pás hrubé omítky. Zděná korunní římsa zespoda šikmo podseknutá. Omítky štukové a bez členění. Vpravo do přízemí vstup se segmentovým záklenkem; zděné ostění se šambránou. Vlevo v přízemí na výšku obdélné okno; omítnuté ostění provází šambrána. V patře celkem pravidelně rozmístěná 4 shodná okna. Do sklepa vlevo na výšku obdélný větrací otvor; zděné ostění. V fasáda – sokl odlišený barevným nátěrem. Zděná korunní římsa s maltovým fabionem. Omítky štukové a bez členění. Lichoběžný štít zděný, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou; omítka hladká; obvod provází pásek; v ose na výšku obdélné okno; zděné ostění se šambránou. V přízemí v pravé polovině obdélný vstup; zděné ostění se šambránou. V přízemí 3 na výšku obdélná okna; omítnuté ostění se šambránou. V patře nestejnoměrně 4 shodná okna. J fasáda – z větší části zakrytá dvorní přístavbou. Korunní římsa vodorovně vysazená a obložená prkny.