městský dům

Dům stojí na východní straně ulice a v její severní části. Dům má protáhlejší obdélný půdorys ve směru hloubky parcely; V přízemí 2 trakty; užší jižní trakt zaujímá chodba. Hřeben nižší sedlové střechy rovnoběžný s ulicí; eternitové šablony; jeden omítnutý komín s předsazenou krycí deskou; poklopy. Z fasáda – sokl lehce předsazený s hrubou omítkou. Zděná korunní římsa ve štuku jednoduše profilovaná. Omítky hrubé; při nárožích ploché hladké pásy spojené pod římsou a na rozhraní podlaží. V fasáda (dvorní) – sokl není. Korunní římsa zděná se štukovým profilem. Omítky hrubé a nečleněné. V přízemí vpravo obdélné okno; zděné ostění s paspartou. V patře vlevo pravoúhlý vstup na terasu a vpravo široké mírně ležatě obdélné okno; ostění zděné s paspartou. S fasáda – venku se uplatňuje pouze severní štít; trojúhelný, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou; zdivo hrubě omítnuté. J fasáda – volný pouze štít, řešený stejně jako protější; ve zdivu vidět cihly. K jižnímu dílu dvorní fasády přiléhá přístavek obdélného půdorysu, jednopodlažní, na střeše terasa.