městský dům

Jednopatrový zděný nárožní dům, do Vodní ulice se šesti okenními osami, do Branské ulice se třemi okenními osami. Střecha mansardová pokrytá eternitovými šablonami, do Vodní ulice s okapní orientací, do Branské valba. Branskou ulicí pokračuje nižší patrové zděné křídlo, se sedlovou střechou pokrytou eternitovými šablonami, s okapní orientací do ulice. Vyústění Branské ulice překlenují tři prampouchy. Dvorek na jižní str. uzavírá plná neomítaná kemanná zeď - hradba bývalého opevnění - součást souboru městského opevnění - r.č. ÚSKP 24823/4-2291 Fasáda do Vodní ulice-Nárožní osa v půdorysu mírně zešikmená. V zešikmení vstupní otvor ukončený segmentem oblouku, v proskleném záklenku dřevěné ostění s lištami a ve vrcholu s klenákem. Na stranách vstupu hranolové polosloupy, nárožní polosloup mírně šikmo seříznutý. Vstup stíněný prostou, nad nárožním šikmým polosloupem zalomenou, římsou. V přízemí čtyři obdélná šestitabulková okna s rovným nadpražím, orámovaná šambránami s lištou a s hladkým klenákem ve vrcholech. Nad okny zvlněné nadokenní římsy. Přízemí ukončeno hladkým kordonovým pásem. V patře nárožní hladké lisény. Okna v patře šestitabulková obdélná s rovným nadpražím, v líci zdiva, s obdélnými zdobenými parapetními výplněmi, s průběžnou podokenní hladkou římsou, orámovaná šambránami s lištou a ve vrcholech s klenákem. Mezi okny pilastry, v krajních okenních osách vnější pilastry protaženy ke kordonovému pásu, meziokenní pilastry k podokenní průběžné římse. Hlavice soudečkové kanelované s čabrakami. Patro ukončeno korunní římsou. Fasáda do ul. Branské-Ve vyústění Branské ulice tři prampouchy s klenutými oblouky, pokryté prejzy. Průčelí hladké v přízemí mezi prampouchy dvě obdélná šestitabulková okna s rovným nadpražím a dvě malá čtvercová okna. V patře tři šestitabulková obdélná okna s rovným nadpražím, v líci zdiva. Patro ukončeno fabionovou římsou. Branskou ulicí dále pokračuje nižší zděné patrové křídlo. V přízemí v křídle dva vstupní otvory, dvě okna a jedno malé okénko, v patře šest obdélných šestitabulkových oken, všechny otvory s rovným nadpražím. Střecha zakončena trojúhleným štítem se svisle kladenými prkny a se dvěma obdélnými okny s rovným nadpražím. Dvorní průčelí v přízemí se vstupním otvorem ukončeným obloukem. V přízemí a v patře dvě okenní osy, okna obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, v líci zdiva, v patře navíc okna hladce orámovaná. V patře balkon se vstupním otvorem s rovným nadpražím. Patro ukončeno přesahem střechy s palubkovým podhledem. Dvorní křídlo v přízemí, směrem od rohu: vstupní otvor, nástup venkovního schodiště, vstupní otvor, okno ukončené obloukem, vstupní otvor a dva malé okenní otvory, všechny otvory s rovným nadpražím. Vstup do patra přímým schodištěm podél obvodové zdi dvorního křídla. Okna v patře obdélná s rovným nadpražím