městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se sedlovou střechou pokrytou bobrovkami, se štítovou orientací do ulice. V přízemí tenké nárožní lisény vytažené do patra pod korunní římsu. K čp. 87 vstupní otvor s rovným nadpražím, dveře dvoukřídlé s profilovanými výplněmi a s nadsvětlíkem. K čp. 89 dvě šestitabulková okna s rovným nadpražím, v líci zdiva, hladce orámovaná. Přízemí ukončuje hladký kordonový pás. Ve střední ose uličního průčelí, v kordonovém pásu, osazena pamětní deska orámovaná profilovanou lištou připomínající, že se zde 1. května 1668 narodil Antonín Příhoda, deska od O. Sandtnera z r. 1881. Okna v patře stejná jako v přízemí. Patro ukončuje profilovaná korunní římsa. Štít ve středu s hladce orámovaným otvorem ukončeným segmentem oblouku, s dřevěnou žaluziovou výplní v líci zdiva. Na krajích štítu hranolové pilířky. Vyzdívky přímo stoupající hladce orámované. Ve vrcholu na římsu dosedá nízký nástavek a trojúhelné ukončení orámované prostou římsou. Dvorní průčelí v přízemí k čp. 87 vstupní otvor ukončený obloukem a k čp. 89 dvě obdélná šestitabulková okna s rovným nadpražím, v líci zdiva. V polopatře a patře pavlač s plným dřevěným zábradlím. V polopatře ve střední ose vstupní otvor s rovným nadpražím, na stranách s šestitabulkovými obdélnými okny s rovným nadpražím, v líci zdiva. V patře dvě šestitabulková okna v líci zdiva a vstupní otvor, vše s rovným nadpražím. Střecha zakončena valbou. Ohradní zdi dvora ze smíšeného zdiva, pokryté bobrovkami.