městský dům

Dům stojí v západní části délky ulice a na její severní straně. Přední dům má úzký a protáhlý obdélný půdorys ve směru S-J; 3 nadzemní podlaží a sklepy. Přízemí dvoutraktové; v úzkém západní traktu přízemí chodba. Hřeben sedlové střechy kolmý k ulici; na jihu polovalba; tašky Bramac; 2 režné cihelné komíny; střešní okna. J fasáda – lehce předsazený sokl má po výšce šikmé čelo; omítka hladká. Korunní římsa není. Omítky štukové a bez členění. Lichoběžný štít má čelo v patě lehce odsazené; ústupek zakrytý plechem; nad krytinu nevystupuje; zdivo hladce omítnuté; po obvodě výrazný římsový pás se svislým čelem; v ose na výšku obdélné okno se zděným ostěním a šambránou. Vlevo do přízemí portál s mírně nepravidelným hrotitým záklenkem; stojky žulové ostění mají hranu 2x seříznutou; předsazené soklíky; v záklenku profilace tvořená zploštělým hruškovcem provázeným výžlabky; v patách záklenku profilace plynule přechází do okosené hrany. V přízemí vpravo na výšku obdélné okno rozdělené křížem; kamenné ostění složitěji profilované. V 1. patře ne zcela symetricky 3 na výšku lehce obdélná okna; zděné ostění se šambránou. Ve 2. patře 3 shodná okna. Do sklepa ležatě obdélný větrací otvor se zděným ostěním. S fasáda (dvorní) – v úrovni stropu přízemí výrazný půdorysný odskok zakrytý pozvolnou pultovou stříškou s plechem. Sokl ani římsa není. Štukové omítky postrádají členění. Trojúhelný štít zděný, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou; omítka hladká; v ose vysoké obdélné okno s omítnutým ostěním a paspartou. V přízemí 2 obdélné vstupy se zděným ostěním. V 1. patře 2 různě velká pravoúhlá okna; ostění omítnuté s paspartou. V dalším podlaží 2 cca čtvercová okna; ostění řešeno stejně. V fasáda – volný pouze úsek při severním konci; korunní římsa zde zděná desková; omítky hladké a bez členění; žádná okna.