socha sv. Donáta

Podstavec tvoří necelý 2 m vysoký žulový pilíř; v profilu čtvercový s pravoúhlými zářezy na hranách; předsazený sokl ukončený vyžlabenou patkou; pod soklem větší základová deska; v půdorysu čtvercová s lehce vypouklými stranami; výškově odstupněná; pilíř shora kryje předsazená krycí deska podložená odsazenou lištou; plochy pilíře členění mělce vpadlá obdélná pole s uchy; na východní straně vyrytý v poli nápis “Honori santci Donati contra noxias tempestatis patroni axtruxit Franc. Norb. comes Tranttmandorff” chronogramem (1741). Pískovcová (?) socha provedena v životní velikosti; podložená profilovanou deskou. Poloklečící postava prostovlasého světce na oblaku oblečená v bohatě modelované roucho, hlava pozdvižená vzhůru, levice položená na prsa. Pravá ruka je uražena.