městský dům

Jednopatrový zděný rohový dům, do nám Míru se čtyřmi okenními osami a dvěma osami loubí, do uličky v přízemí se čtyřmi okny, v polopatře s jedním oknem a v patře se čtyřmi okny. Střecha sedlová pokrytá eternitovými šablonami, do nám. Míru ukončená štítem. Fasáda do nám Míru–Oblouky loubí s orámovanými okraji s lištami. Pilíře loubí hranolové s náběžními římsami. Přízemí ukončeno nízkou kordonovou římsou. Okna obdélná dvojitá dvoukřídlá s poutcem, v líci zdiva, s podokenními římsami, orámovaná šambránami s profilovanými římsami. Fasáda ukončena profilovanou korunní římsou. Hladký štít ukončený pravoúhlým navýšením, orámovaný tenkou římsou. Ve štítu otvor zakončený segmentem oblouku s dřevěnou žaluziovou výplní v líci. Loubí zaklenuto stačenou plackovou klenbou. V nárožní ose loubí obdélné okno s rovným nadpražím. V ose loubí k čp. 36 vstupní otvor s rovným nadpražím, společný pro obchod v nárožní místnosti a chodbu. Fasáda do uličky–V přízemí čtyři obdélná okna s rovným nadpražím. V polopatře jedno obdélné okno s rovným nadpražím. V patře čtyři okna (2-2) obdélná s rovným nadpražím. Dvorní průčelí hruběji omítané s hladkým orámováním, se čtyřmi okenními osami v polopatře. Okna obdélná dvoukřídlá s poutcem a výklopnou ventilačkou, za lícem zdiva, před výplněmi mříže. Střecha do dvora ukončena polovalbou, v pološtítu dřevěný obklad a ve středu obdélné dvoukřídlé okénko v líci. Přístup na dvůr bránou s rovným nadpražím, ve zdi kryté esovkami.