městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, s pěti okenními osami a dvěma osami loubí, s pultovou střechou klopenou do středu, pokrytou eternitovou šablonou, do nám. ukončenou atikovým štítem. Oblouky loubí širokého rozpětí s archivoltou. Střední pilíř loubí válcový s patkou a nízkou seříznutou hlavicí s krycí deskou. Přízemí ukončeno kordonovou římsou. Okna v patře obdélná dřevěná novodobá, dvoukřídlá s poutcem, v líci zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámované šambránami s profilovanými lištami, s nízkými obdélnými suprafenestrami ukončenými přímými nadokenními římsami. Fasáda patra ukončena korunní římsou. Ve střední ose štítu zděný štítek s římsou, ukončený obloukem se štukovým křížem ve výplni. Ve štítku otvor zakončený obloukem, orámovaný šambránou s lištou. Po stranách dvě zděná křídla, u středního štítku pravoúhlé vykrojení směrem ke krajům křídla vlnovitě vzepjatá, ve vrcholu s profilovanou římsou. Na stranách křídel pilastry. Plochy křídel na stranách prolomeny vždy jedním otvorem ukončeným obloukem. Výplně všech otvorů novodobé dřevěné prkenné, v líci zdiva. Loubí plochostropé. V ose loubí k čp. 43 široký otvor zakončený segmentem oblouku, ve středu se vstupem do obchodu, dtto v ose loubí k čp. 45. Mezi těmito otvory vysoký obdélný vstup. Výplně otvorů novodobé.