městský dům

Dům situovaný při východním konci ulice a na jižní straně. Zhruba obdélný půdorys s delší stranou ve směru S-J; severní fasáda cca uprostřed zalomená (prohnutá); nepravidelný průběh má také východní stěna; jedno nadzemní podlaží; zhruba pod západní polovinou půdorysu sklep. Sedlová střecha s hřebenem rovnoběžným s ulicí; eternitové šablony; jeden režný cihelný komín s předsazenou krycí deskou. S fasáda – malovaný sokl. Korunní římsa desková z prken. Omítky hladké a nečleněné. Líc stěny při patě skarpovitě šikmý. Zhruba uprostřed pravoúhlý vstup s nadsvětlíkem; zděné ostění s paspartou. Po stranách vstupu 2 skoro čtvercová okna; omítnuté ostění má paspartu; v levém dílu průčelí ještě 2 menší na výšku obdélná okna se zděným ostěním. Ze sklepa vyúsťuje v pravé polovině cca čtvercový větrací otvor se zděným ostěním. Z fasáda (dvorní) – sokl značí malovaný pás. Korunní římsa není; v jižní části fasády v místě římsy mírný ústupek. Hladké omítky postrádají členění. Trojúhelný štít zděný, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou; omítka hladká; v ose větší cca čtvercové okno s omítnutým ostěním a paspartou. Do sklepa vlevo pravoúhlý vstup s plechovými dveřmi; vpravo úzké obdélné okénko s omítnutým ostěním. V přízemí 2 ležatě obdélná okna; zděné ostění. V fasáda – sokl ani římsa není. Omítky štukové nečleněné. Štít zděný trojúhelný, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod střechou; omítka hladká; půdorysně štít mírně zalomený; v ploše 2 zhruba čtvercová okna; zděné ostění s paspartou. V přízemí nejsou žádné otvory. J fasáda (dvorní) – sokl odlišený nátěrem. Korunní římsa prkenná vodorovně vyložená. Omítky hladké nečleněné. V pravé polovině obdélný vstup se zděným ostěním a paspartou. Po délce 3 mírně naležato obdélná okna; ostění stejné. K severní části západní fasády přiléhá otevřený přístavek.