městský dům

Domy stojí v západní části jižní fronty náměstí. Byly sloučeny při adaptaci v 60. letech 20. století. Domy mají úzký obdélný půdorys s delší stranou ve směru S-J; jižní průčelí domů od sebe posunutá (dům čp.100 o něco delší); 2 nadzemní podlaží a sklepy; v jižní části dispozice 3 nadzemní podlaží. V přízemí obou domů 2 trakty; mázhauz v domě čp.99 situovaný ve východním traktu a u druhého domu pak v západním traktu. Dvě paralelní sedlové střechy mají hřeben kolmý k ulici; úžlabí položeno výše než vnější paty střech; krytina z bobrovek; 4 režné cihelné komíny; pultový světlík. S fasáda – sok předsazený a hladce omítnutý. Korunní římsa není. Omítky štukové nečleněné. Dva trojúhelné štíty zděné, v patě zalícované se stěnou a nahoře ukončené pod krytinou; před čelo mírně přetažené střešní plochy; v každém štítu na výšku obdélné okno; zděné ostění provází vpadlá pasparta. Vlevo hrotitý portál; žulové ostění má stojky okosené; po obvodě záklenku obloun provázený výžlabek. Vpravo podobně řešený portál; levou stojku má ale zděnou; při pravém okraji prahu odrazník. V přízemí 2 větší na výšku obdélná okna; levé má omítnuté okosené ostění s paspartou; u pravého ostění žulové s výžlabkem lemovaným pásky; plochu dělí pruty na 6 nestejně velkých pravoúhlých polí. V patře 4 na výšku obdélná okna; zděné ostění s vpadlou paspartou. J fasáda (dvorní) – sokl ani římsa není. Omítky štukové a bez členění. Trojúhelné zděné štíty v patě neodsazené a nahoře ukončené pod krytinou; omítka hladká; 2 na výšku obdélná okna s omítnutým ostěním. Při JV nároží domu čp.100 opěrný pilířek. V přízemí 2 pravoúhlé vstupy a 2 cca čtvercová okna; zděné ostění. V 1. a 2. patře symetricky 4 na výšku lehce obdélná okna; ostění omítnuté.