městský dům

Jednopatrový zděný nárožní dům, se čtyřmi okenními osami a střední osou balkónu se třemi osami loubí do nám. Míru, do ul. Branské se šesti okenními osami a jednou osou loubí. Střecha sedlová pokrytá esovkami, do nám Míru s okapní orientací a s valbou do Branské ulice. Fasáda do nám Míru: Oblouky loubí s rámovanými okraji. Na krajích fasády a z pilířů loubí stoupají hladce bosované lisény, vytažené až pod korunní římsu. Přízemí ukončeno plochou kordonovou římsou. Ve střední ose průčelí balkón se zábradlím, na hladkých volutových konzolách. Vstupní otvor na balkón štíhlý obdélný, po stranách s protáhlými obdélnými okny, to vše v orámované vpadlině zakončené segmentem oblouku. Okna v patře obdélná novodobá osmitabulková za lícem zdiva, s podokenní průběžnou římsou, orámovaná prostými hladkými šambránami. Fasáda patra ukončena širokou profilovanou korunní římsou. Nad balkónovou osou mohutný zděný vikýř, s novodobým obdélným tence orámovaným oknem a nadokenní římsou podloženou zubořezem. Na stranách vikýře pilastry s vpalinou v dřících a s hlavicemi v zalomené bohatě profilované římse. Vikýř ukončený římsou orámovaným obloukovým štítem. Ve vrcholu oblouku váza. Nad korunní římsou v náběhu střechy arkatura se segmentovými oblouky, u vikýře s křidélky s kruhovou lištou. Loubí zaklenuto plackami do pasů. V nárožní ose loubí, otvor kombinace vstupu a proskleného výkladce zakončený segmentem oblouku. Otvory ve zbývajících osách stejné. Fasáda do ul. Branské: V přízemí jedna osa loubí s hladkým orámováním. Čtyři okenní osy od náměstí v rizalitu, na okrajích s bosovanými lisénami vytaženými z přízemí až do patra pod korunní římsu. Poslední dvě osy od náměstí, v přízemí s čtvercovým hladkým bosováním, okna obdélná zamřížovaná. Okna patra stejná jako do náměstí, s průběžnou podokenní římsou, orámovaná prostými hladkými šambránami. Patro ukončuje profilovaná široká korunní římsa. Vikýř a arkatura: stejné jako do nám. Míru.